top of page

Beynimi Zor Şeyler Yapmayı Sevmek İçin Nasıl Kandırdım?



Her zaman biraz erteleyen biri oldum. Zor işleri son dakikaya kadar erteler ve sonra onları bitirmek için çabalardım. Bu okulda bir sorundu ve özel hayatımda bir sorundu. Değişmem gerektiğini biliyordum ama nasıl yapacağımı bilmiyordum.

Bir gün beynin nasıl çalıştığıyla ilgili bir makale okuyordum. Makale, beynin acıdan kaçınmak ve zevk aramak için bağlantılı olduğunu söyledi. Bu bana mantıklı geldi. Zor bir görevle karşı karşıya kaldığımda, beynim otomatik olarak ondan kaçınmamı söylerdi.

Ama sonra bir fikrim vardı. Ya beynimi zor şeylerin aslında zevkli olduğunu düşünmesi için kandırabilirsem? Bunu yapabilseydim, onları yapmak için daha motive olurdum.

Bu yüzden farklı teknikler denemeye başladım. Çalışırken müzik dinleyerek veya video izleyerek zor işleri daha eğlenceli hale getirmeye çalışırdım. Ayrıca zor görevleri daha küçük, daha yönetilebilir adımlara ayırmaya çalışırdım.

İlk başta, beynimi kandırmak zordu. Ama ne kadar çok yaparsam o kadar kolaylaştı. Sonunda, zor şeyleri yapmaktan gerçekten zevk almaya başladığım bir noktaya geldim.
Erteleme ile mücadele ediyorsanız, beyninizi kandırmayı deneyebilirsiniz. Kolay değil ama kesinlikle mümkün. Ve zor şeyleri yapmaktan zevk almaya başladığınızda, neler başarabileceğinize şaşıracaksınız.

Beyninizi zor şeyleri yapmaktan hoşlanması için nasıl kandıracağınıza dair bazı ipuçları:
- Gerçekçi hedefler belirleyin. Çok yakında çok şey yapmaya çalışmayın. Küçük, ulaşılabilir hedeflerle başlayın ve ilerledikçe zorluğu kademeli olarak artırın. - Kendinizi ödüllendirin. Bir hedefe ulaştığınızda kendinize küçük bir ödül verin. Bu, beyninizin sıkı çalışmayı zevkle ilişkilendirmesine yardımcı olacaktır.
- Bir ortak bulun. Aynı zamanda zor bir görev üzerinde çalışan birini bulun ve motive kalmanıza yardımcı olun. - Pes etmeyin. Vazgeçmek istediğin zamanlar olacak. Ama devam ederseniz, sonunda başaracaksınız. - Unutmayın, beyninizi kandırmak kolay değil. Ama kesinlikle mümkün. Ve zor şeyleri yapmaktan zevk almaya başladığınızda, neler başarabileceğinize şaşıracaksınız.

Uzm.Kl.Psk. Cansu AYAZ
17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


PSİKOSENSE.png
bottom of page